<

Släktforskningsberoende

För många år sedan så började jag intressera mig av mormor och morfars släkt. Jag älskade att höra på deras historier och att titta på gamla kort. När morfars bror Åke släktforskade lite och skickade ett gammalt kort till mig blev det ännu mer intressant. Men sedan hamnade det undangömt i några år. Men nu har pappa börjat gå in på olika släktforskningshemsidor och igår så visade han mig en. Jag blev helt besatt och satt hela kvällen och letade i kyrkoböcker efter namn och födelsedagar. Så idag när jag kom hem från skolan så hittade jag detta som gjorde mig jätteglad.
En gammal bild från slutet av 20-talet, den är tagen i kungsträdgården i Stockholm och den lilla flickan på bilden är min mormor. Hennes föräldrar (min gammelmormor och gammelmorfar) står längst till höger. Det är tack vare henne och min mormor som jag har fått mitt fina mellannamn Emmy.


Fr. vänster: Oskar Ax, Anna Ax, Irene Alfsson (min mormor) Thyra Ax ("moster Thyra), Emy Alfsson & Karl Alfsson


En historia om mina trevliga och underbart snälla kollegor som ABSOLUT INTE MOBBAS

Det var en dag i september, jag kom in till jobbet för att vara snäll och jobba lite extra. När jag står och byter om till min fina arbetströja så kommer min kära kollega bärandes på en blå vinteroverall. Hon skrattar lite och ber mig sätta på mig den. (får jag påpeka att jag jobbar på en affär som säljer baby/barngrejer) haha kul grej tänkte jag!
Så jag börjar knyta av mig mina skor och får lite nostalgi från dagistiden då man faktiskt skulle ta sig i en sådan varje gång man skulle ut. In med ett ben, nästa och sedan armarna. japp Här stod jag mitt på golvet i en blå overall, storlek 140!

Vad ska man säga lixom, den satt som en smäck, eller en storlek större kanske hade varit bättre, den va faktiskt liiite kort i armarna... Bra där försvann ALLA mina vuxenpoäng jag någonsin vunnit. Jag kan köpa vinteroveraller på babyland. Japp! Så enligt chefen så är detta min nya arbetsoutfit för vintern.
Men Bea, bara för att du gillar att driva med mig så kan vi ju faktiskt vara kompisar, du köper dina skor där, så köper jag mina vinterkläder, ok? x)

Nu till min allmäna förnedring, detta är det skrattretande resultatet av en 19-åring i en barnoverall. Snyggt? Knappast! x)


fotolektion

Sitter här på fotolektionen, eller egentligen så har jag redan slutat men jag och Sofia sitter här ensamma i en mörk datasal och leker lite med PS CS5! =) Vi har gått igenom lite roliga och smarta nya funktioner som finns. Nu ska jag förhoppningsvis gå till Täby C och möta min kära lilla pojkvän.
Jag bjuder er på en bild ni redan sett, men i liiiite ny tappning. Frågan är om ni ser vad som är nytt!? 
 
HEJDÅ!


Nyklippt och söt

Lilla Ludde har fått klippa av sig sitt långa fina hår. Och såhär söt och gosig va han idag! =)
vindruvor, ljus och redigering

Jag siter här i min soffa, med ljusen tända på bordet, redigerar bilder och äter vindruvor. De gröna små runda får mig att tänka på min morfar, nästan varje gång vi kom dit hade han köpt vindruvor. Han ville alltid att det skulle finnas gott att äta, och jag minns att  han alltid tyckte det var så jobbigt att jag aldrig ville ha något annat att dricka än mjölk och vatten. Han tyckte det verkade så tråkigt, och han försökte alltid hitta på roligare saker åt mig att dricka! Min älskade morfar<3

Ni får inte veta....

Hehe jag sitter här alldeles ensammen, eller nästan (har sällskap av min svärmor, hehe nu kommer hon hata mig för det låter så gammalt!) för min kära pojkvän har övergivit mig för stunden. SÅ jag fördriver tiden med att sitta här och redigera lite stuff från i torsdags när jag och A-k va hemma hos sofia. men ni får inte se, för det får bli en överraskning!!! =) hihihi


montage montage montage

Nu har jag kommit på vad jag ska göra för fotoprojekt i skolan. Jag ska arbeta med montage. Alltså klippa och klistra ihop bilderna. Jag har en klar bild i huvudet hur känslan i bilden ska vara, surrealistisk fast ändå trovärdig. Lite mer avancerat än vad jag tidigare har gjort. De enda montagebilderna jag har gjort med skolan va väldigt simpla och så, nu blir det svårt! Here we go!!!

Här är den första montagebilden jag någonsin gjorde. Första fotolektionen vi fick lära oss tekniken. hehe så jag ska göra en aning bättre en denna, men jag tänkte jag lägger upp den så får ni inte så höga förväntningar....RSS 2.0