<

Studentprylar

Jag måste bara säga en sak:
IMORGON TAR JAG STUDENTEN!!!!!!!!!!!

Så den senaste dagen nu när alla 10000 prov är över har varit rätt lugn. Historialektion med film och sen idrottslektion som bestod av kubb och kladdkaka med glass! =)
Och sen var det dags att gå hem och göra sig iordning inför GUBBSKIVAN, det va superkul, dock var jag jättedålig på att fota så det enda kortet jag har är ett kort på mig och de två snubbarna som heter Anton/Anthon i min klass. men förhoppningsvis har någon annan fotat lite mer! =)
Sen så hade jag ju lovat att visa mina studentpresenter som jag fick av farmor och farfar och här kommer dom! =)

3 nakna sanningar - Sista fotoläxan på ÅVA GYMNASIUM!!!!

Japp så sant som det är sagt, här kommer resultatet av min sista fotoläxa. Och denna var lite speciell och väldigt svår tyckte jag. Vi skulle nämligen fota oss själva den här gången, 3 st. självporträtt som dessutom ska beskriva min personlighet. hmm... HUR ÄR JAG?
Så mina självporträtt beskriver tre små egenheter jag har, tre nakna sanningar, några beroenden och ja helt enkelt 3 kanske mindre bra sidor hos mig. Det fick bli så för det var lite svårt att få plats med hela min personlighet och VEM ÄR JAG? I tre bilder.
Nu känner jag mig NÖJD!!!
En obotlig oboydrickare
En nässpraysknarkare
En hejdundrare på bortförklaringar

Dagens Bilder

Idag har det varit skola med ett muntligt prov i samhällskunskap som gjorde mig ganska så nervös, har ingen blekaste aning om hur det gick. När jag kom hem så mös jag å Alex lite och planerade vad vi ska göra under semestern, sen gick vi och handlade och då fick kameran följa med. Eftersom jag har en fotoblogg kan det ju vara bra att visa lite bilder från min kamera och inte bara massa mobilbilder.
Blev lite inspirerad av Stina som skrev om samma sak, att inte "fotoblogga" när man driver en fotoblogg. Så jag dammade av min kompis! =)
Några av mina fina blommor. Det kanske är en sak som ni kanske inte vet om mig, men jag är en blomälskare! <3
Men jag älskar den här filuren mycket mer <3 MYCKET MYCKET MER!!
Mina fina gröna skor som nu fick bli svartvita, och mitt hår som egentligen är gult men det fick oxå konvertera till gråskalan.
Datumet på mjölkpaketet skriker tjohej i mina öron för då tar jag studenten. Och så fick min fina saftflaska komma med, den är fylld med päronsaft. MUMS!

Senaste soliga dagarna

Senaste dagarna har varit köriga. Jobbat och jobbat, varit på kalas, klippt gräset, tagit TBE-vaccin, fått tillbaka inflammationen i min tumme, gått i skolan och pluggat och pluggat och pluggat!! Trots det så har jag hunnit sola lite tack vare att jag va ledig och då pluggade jag lite i solen, lite för mycket kanske. Eftersom det resulterade i lite brända axlar och rygg! Typiskt, jag som aldrig bränner mig! :(
Så idag har jag köpt upp halva Apoteket med solskydd och after sun!! :)

 

Just det kag kramades nästan med en orm idag på idrottslektionen. Den låg cirkus 10 centimeter från mitt ansikte när jag gömde mig i blåbärsriset. Jag tror att det va en snok, men jag sprang innan jag hann kolla närmare. Nu i efterhand har jag dock konstaterat att den var för stor för att vara en kopparödla. Så Snok eller huggorm, det får vi aldrig veta, jag tror inte jag vill det heller....

 


Vasamuseet - födelsedagsfirande

Har spenderat dagen på vasamuseet och på restaurang Ulla Winblad! Anledningen till det var att fira farfars födelsedag och farmor och farfars guldbröllop!! Sen så fick även jag å Alex ta del av det i form av en försenad 20-årspresent till honom och förskottsstudentpresent till mig eftersom dom inte kan komma på min student!! :( vilket är väldigt synd men jag fick iallafall supergulliga presenter som kommer betyda mycket! Det va ett fint budskap bakom och det var verkligen något jag gillade jättemycket!
Jag ska fota presenterna senare (kanske imorgon) så ni får se hur gulligt det var!! :)
Nu ska jag sova och sura över att sverige förlorade, godnatt!! <3


Kurs i pärlknytning

Igår va jag på en kurs i pärlknytning. En kurs i hur man på kinesiskt vis knyter pärlhalsband/armband. Detta fick jag av min faster med familj i 20års present. Så nu har jag blivit duktig på det här med knutar och pärlor.
Detta resulterade i ett halsband och armband till min kära pojkvän. Som jag blev riktigt nöjd med!
Och två halsband till mig själv. Jag fick även lite pärlor över till ett matchande armband! =)

Hur jag grundredigerar mina bilder:

Ja än så länge har jag mest fotat i JPEG och inte i RAW eftersom min kamera har varit för ny för den versionen av PS jag har haft. Så jag tänker bara berätta ungefär vilka grundläggande steg jag går igenom just för tillfället vid redigering av en JPEGbild.
Tidigare har jag använt mig av PhotoShop CS3 men nu använder jag PS CS5, men dessa funktioner finns i de flesta versioner, tror även de finns i elements. 

*URVAL
Det första jag gör efter ett fotojobb är att titta igenom alla bilder och väljer då ut alla de bilder som blev bra. Sen väljer jag såklart en bild att redigera.

*NIVÅER
Sen kikar jag på bildens ljus och ser om den behöver ljusas upp lite eller så. Behövs det så använder jag mig av funktionen nivåer. Där drar jag lite i reglagen för att justera tills jag tycker att det blir bra.*FÄRGBALANS
Nästa steg brukar vara att ställa in färgbalansen. Även om man vid första anblick tycker att bilden är bra så har den oftast ett litet färgstick åt något håll. Vilket innebär att bilden är lite blå eller gul (som är de vanligaste färgsticken). Detta hänger ihop med vitbalansen. För att reglera detta kan det vara bra att ha lite bildkunskaper, iallafall kunna komplementfärgerna. Exempelvis om bilden är blå så ska du dra upp det gula för att neutralisera detta.
Denna del handlar mycket om vad man själv tycker är snyggt. Just nu är det väldigt populärt att ha ett gult stick i bilderna, lite vintage känsla. Det kanske man tycker är snyggt! Men här gäller det att hitta sin egen stil.
Beroende på vad det är för bild så vill jag ha det olika, men vanligtvis vid porträtt så brukar jag alltid dra skuggorna och mellantonerna mot cyanhållet. För att reducera lite av det gula men även för att jag tycker att det ger ett väldigt bra djup i bilderna.

*KONTRAST/INTENSITET
Ibland an det behövas att man justerar kontrasterna, men detta är något jag väldigt sällan gör nu för tiden. Jag tycker att kontrasterna justeras väldigt bra när man använder funktionen nivåer så jag använder väldigt sällan denna funktion!
På denna bilden tyckte jag ändå att det behövdes lite justeringar.

Nu är bilden hyfsat bra grundredigerad och kan duga om man inte orkar jobba med den så mycket. Men om det är ett porträtt så kan det vara trevligt att jobba vidare med bilden. Detta ska jag förklara i ett annat inlägg lite längre fram! Detta blir superlångt annars! :p
Hoppas ni förstår hur jag menar!
Här är då händelseförloppet, inte några jättestora skillnader på just denna bilden. Den va ingen idealbild att visa på, men ni kanske förstår principen iallafall !=)


nyttiga(re) chokladbollar och bildleverans

Idag har jag och Alex varit i stan och kollat runt lite, men vi tröttnade snabbt på att det va så himla mycket folk så vi åkte hem istället.
Har fixat fodral till bildleveranser under dagen med.
Nu på kvällen blev det grillat till middag och sen bakade jag chokladbollar. Dock tog pärlsockret slut så hälften fick bli nyttigare, de blev rullade i havregryn istället. Finare blev de iallafall, det ska nog bli en ny trend! =)
Imorgon ska jag bjuda er på en liten yrkeshemlighet, hehe.
Jag har fått lite förfrågningar på hur jag redigerar mina bilder. Så jag tänkte berätta lite om det imorgon!
Håll utkik!! :)


Andreas konfirmation

I lördags var det dags för min kusin Andreas konfirmation och lagom till att vi skulle åka så fick jag migrän. Jättekul, men några kort lyckades jag knäppa av, bara för att försöka tänka på annat.
Det var inte det ultimata att sitta i en kyrka med migrän tillsammans med alla folks kamerablixtar och orgelljud. Men när vi kom hem till dom så blev jag nerbäddad av min snälla faster och sov ett tag! =)

Gammalt och nyttgammalt analogt

Jag hittade för några dagar sen en filmrulle som av någon anledning låg och skräpade oframkallad på mitt rum. Så jag chansade på att några kort fortfarande var ok och framkallade den!
Det fanns några hyfsat nya bilder från tiden då vi hade Abbe men även mycket äldre bilder med mormor och mig!! Så det va en trevlig överaskning, och just därför älskar jag analogt! Det är lite som kinderägg - man vet att det finns en överraskning där inne men man har ingen aning om vad det är!! :D

(Ni får ursäkta kvalitén då jag mobilbloggar och har fotat av dem med telefonen!)

 


Studentskiva

Igår var det dags för vår studentskiva med temat "Ursäkta jag gick fel, jag skulle till...." 
Det blev en supertrevlig kväll fylld av mycket skratt och även lite glädjetårar med fina vänner och annat trevligt folk. Fina "bruden" Bea på ditvägen!                                                              Pappa som "sanerare" och Jag som var "påväg till Sandhamn"

 
Jag med min chaaaampagne, snygga bränna och snyggaste bruden!                                                             Pappa som sanerare/seriemördare, typ! :p  


Jag och fina Johanni som kvällen till ära var "målare"! =)


Valborg '12

Igår vad det valborgsmässoafton, konungens födelsedag och ja....
Vi åt middag. God middag.
Pappa försökte döda mina blommor. Och tog kort på mig i min mössa.
Såg på majbrasa. Inte så stor majbrasa. Pussades med min älskling.
Skulle ha gått till Johanna för att träffa vänner.
Men jag fick megahuvudvärk.
Så kvällen spenderades hemma i soffan.
Med kladdkaka som sällskap.
Synd.


RSS 2.0